Den her chokoladekage holder sig saftig i flere dage. Det skyldes, der er rødbede i. Der ud over er den vanvittigt nem at lave.
Man kan spise chokoladekagen som den er. Men den fungerer også rigtig godt som lagkagebund: Kagen er let og saftig, men fordi der er rødbede i, er den også stærk og smuldrer ikke, når man skal bruge den mellem forskellige slags fyld. På billedet her, er der lagt abrikosmarmelade og flødeskum på – og drysset med spiseligt guldpulver. Men kagen er lige så lækker uden tilbehør.
En kage i den her størrelse er perfekt for en voksen med et barn – eller hvis man har en god ven på besøg og gerne vil servere noget lækkert – uden at sidde tilbage bagefter med en masse resterende kage, som man så selvfølgelig selv kommer til at spise alt for meget af.
Det her skal du bruge:
1 æg
85 gram kogt rødbede
1 teskefuld vaniljesukker
100 gram sukker
85 milliliter smagsneutral, vegetabilsk olie (f.eks. solsikkekerneolie)
75 gram hvedemel
0,5 teskefuld natron
Et drys salt (cirka en sjettedel teskefuld)
2 spiseskefulde kakaopulver med top
Sådan her gør du:
Kog rødbeden meget mør med skræl på i 12 -15 minutter
Tænd ovnen på 180 grader
Skræl rødbeden
Blend alle ingredienser undtagen æg
Slå ægget ud i en stor skål
Hæld den grundigt blendede kagemasse over i ægget
Pisk grundigt sammen
Hæld dejen i en form
Bag med varmluft i 20 -30 minutter (alt afhængig af hvilken form du bruger)
Kagen er færdig, når der ikke sidder noget dej fast på en træ-tandstikker, når du stikker ned i den.
Vedrørende kogning af rødbeden:
Kog rødbederne med skræl på i 12 – 15 minutter afhængig af størrelse og friskhed.
Rødbeden er klar til kagen, når du nemt kan stikke en kniv igennem dem. De skal altså være godt møre. Hvis ikke rødbederne er kogt nok, bliver kagen ikke svampet.
Hæld koldt vand over rødbederne, straks de er færdige, så er skrællen nem at få af. Skræl (eller smut) rødbederne, før du vejer dem af og blender dem med i dejen.
– Hvis ikke du har en blender, skal du mose rødbeden så fint, at den kan køres igennem en si.
Den her portion passer til to – tre personer (en voksen og to børn).
Forslag til lagkager med chokoladekagen som bund:
* Flæk kagen og læg et lag abrikosmarmelade imellem lagene. Hæld en glasur af kakao/flormelis over i et tyndt lag.
* Bland marmelade i flødeskum og læg det i et lag mellem chokoladebundene. Pynt med “ren” flødeskum og friske bær – eller marmeladesplatter.